Dienstag, 7. April 2015

Gramatica - Adverbul - Declinarea articolului in germana - Cum sa inveti mai usor limba germana

Gramatica - Adverbul  -   Cum sa inveti mai usor limba germana 

 

Cum sa inveti mai usor limba germana


Sunt multe metode prin care iti poti imbunatati capacitatea de a invata usor limba germana.
Important din punctul meu de vedere este sa le aplicam pe fiecare in parte si sa apreciem in ce masura ne ajuta.
Tine in principal de daruirea fiecaruia dintre noi.

Am sa subliniez in acest articol principalele actiuni pe care le-am facut pentru a-mi usura munca si pentru a putea sa asimilez mai repede si mai bine cunostintele de limba germana.


Interactioneaza cu limba germana





Daca vrei sa inveti mai usor si mai rapid trebuie sa intrii in contact cu limba germana, cu vorbitori de limba germana, cu orice articol care are legatura cu limba germana.
Nu ti s-a intamplat ca atunci cand auzi ceva intr-o alta limba sa nu stii nici unde incepe, nici unde se termina o  propozitie?

O modalitate foarte buna de a trece peste acest impediment o reprezinta audierea diverselor programe in limba germana. Fie ca este vorba de un post tv in limba germana, de o emisiune radio, un film sau un documentar in germana, toate acestea te vor ajuta sa te acomodezi cu aceasta limba. Este o metoda simpla de a invata cuvinte noi si de a te obisnui cu pronuntia cuvintelor.
Daca nu ai acces la un post tv sau radio in germana, cauta online materiale audio in germana. La o simpla cautare pe YouTube dupa "deutsch dokumentar" o sa gasiti foarte multe materiale ideale pentru auditie.

Acest exercitiu simplu te va ajuta sa te obisnuiesti mult mai usor cu cuvintele si cu modul in care se pronunta acestea.
Gandeste-te la un copil, la un bebe :) Pe masura ce creste incepe sa inteleaga si sa vorbeasca limba cu care ia contact. Nu conteaza ca este romana, chineza sau latina. Nu invata limba dintr-un manual, parcurgand gramatica si apoi imbogatindu-si vocabularul. Invata limba in functie de ce aude la ceilalti si de ce vede la ceilalti si in mediul inconjurator.
Gandeste-te la tine! Mai intai ai invatat sa vorbesti. Gramatica limbii ai invatat-o abia in gimnaziu.

Profita de aceasta modalitate de imbogatire a cunostintelor de limba germana. Vei vedea ca in scurt timp vei intelege mult mai usor ce cuvinte sunt folosite intr-o anumita fraza. Desi momentan nu stii intelesul lor, acest exercitiu te va ajuta sa le intelegi si sa le retii mai usor pe viitor.


Exerseaza tot ce ai invatat



Chiar daca vocabularul tau este unul destul de limitat in momentul de fata, foloseste toate cuvintele pe care le stii. Acest exercitiu te va ajuta sa-ti fixezi mult mai bine cuvintele invatate si iti va intari increderea in tine in ceea ce priveste sensul si pronuntia lor.
Permite-mi sa te intreb: cat din ceea ce ai invatat in perioada gimnaziala ti-a mai ramas in minte?
50%, 40% sau poate pana in 10%?
Din nefericire, informatiile pe care nu le folosesti se pierd!

Tocmai din acest motiv trebuie sa folosesti, de fiecare data cand ai ocazia, cunostintele pe care le-ai dobandit in limba germana.
Spune-ti "Guten Morgen!" cand te trezesti, "Ich habe ein Auto" atunci cand mergi la masina, "Mein Auto ist blau" sau orice altceva stii in germana. Foloseste cuvintele in context, asta te va ajuta sa faci asocieri mult mai usor.
De asemenea, stabileste-ti strategia de invatare pe o baza constanta in timp. Nu exersa astazi 5 ore si apoi o saptamana nu mai citesti nimic. Invata constant si in reprize de timp oarecum egale.

Acest exercitiu va pastra proaspete cunostintele de germana si te va tine "in priza", gata sa asimilezi noi cunostinte de germana.

Pune-ti la vedere informatiile de care ai nevoie



Te chinui deja de ceva timp sa retii verbele modale, genurile substantivelor sau regulile de pronuntie ale limbii germane?
Exista o solutie si pentru rezolvarea acestei probleme!
Printeaza sau scrie pe o foaie informatiile de care ai nevoie, pe care inca nu le stapanesti bine, si pune-le in locurile in care sa-ti fie usor sa le citesti. Poti sa-ti lipesti regulile de stabilire a substantivelor pe carcasa calculatorului sau sub monitor, pe niste post-it-uri.
Poti sa-ti  pui pe usa de la birou regulile de pronuntie, si asa mai departe.
Pune la vedere informatia pe care vrei sa o asimilezi!
Tine minte, exercitiul este mama invataturii!


Asociaza cuvintele cu imagini



Una dintre metodele pe care le folosesc anumite persoane pentru a memora ordinea unui intreg pachet de carti este asocierea cartilor cu anumite imagini apoi plasarea lor intr-o calatorie imaginara.
Bun, nu vom face asta ci ceva mai simplu.

Gasesti online multe materiale in care cuvinte din limba germana iti sunt prezentate impreuna cu imaginile pe care le reprezinta. Poti gasi online cataloage cu animale, flori, pasari, parti ale masinii, obiectele din baie, bucatarie, dormitor si asa mai departe.
Foloseste-te de multitudinea de resurse pe care le gasesti online pentru a invata germana.

Poti sa-ti faci propria lista cu cuvinte in germana. Fa-ti o lista cu obiectele pe care le ai in dormitor: pat, perna, biblioteca, calculator, scaun, covor... ai prins ideea. Repeta lista respectiva de fiecare data cand ai ocazia, pana constati ca ai retinut corect toate cuvintele in germana.
Tine minte, pune lista respectiva undeva la vedere, nu in sertarul de la noptiera!
Fa-ti astfel de liste pentru fiecare incapere din casa ta sau birou si punele la vedere.


Poarta dialoguri cu tine



Dupa ce ti-ai imbogatit cunostintele de limba germana, incepe si poarta dialoguri cu tine.
Stiu ce inseamna sa ai retineri in a comunica in limba pe care o inveti. Stiu cat de ciudat "suna" majoritatea cuvintelor in germana, mai ales la prima pronuntie. Vei constata ca pe masura ce vorbesti cu tine, cu voce tare, vei incepe sa pronunti cuvintele mult mai corect si mai clar.
Nu-ti fie frica de greselile pe care inevitabil le vei face si nu-ti fie frica de critica celorlalti.

Acest exercitiu, corelat cu cel de audiere a materialelor in germana, te va ajuta sa-ti rafinezi pronuntia si sa-ti maresti increderea in propria capacitate de a vorbi germana.


Configureaza-ti mediul




Configureaza-ti mediul in care traiesti, lucrezi si, mai ales, mediul in care inveti limba germana.
Este foarte important atunci cand studiezi limba germana, sa o faci intr-un loc in care iti face placere sa fi.
Poate ca iti place sa stai la birou cu cartile de germana deschise, sau poate ca iti place sa studiezi germana online, sau poate preferi sa stai la masa de pe terasa, in aer liber. Indiferent cum iti place sa inveti germana, este important sa fie intr-un cadru benefic tie.


Ia o pauza



Sunt momente in care biochimia proprie nu este corelata cu activitatea pe care o desfasori. Sunt momente in care, oricat de mult ai repeta un verb sau un set de substantive, nu reusesti sa retii nici macar 10% din continut. Atunci este clar ca trebuie sa iei o pauza.
Cele mai bune rezultate se obtin atunci cand esti linistit si ai mintea limpede.
Nu te suprasolicita in momentul in care nu dai randament.

Fiecare problema poate avea mai multe cai de abordare. Daca nu merge cu imbogatirea vocabularului astazi, incearca sa te limitezi doar la a citi texte in limba germana. Daca nici asta nu prezinta interes, limiteaza-te la a asculta materiale in germana.
Cel mai bine este sa repeti dimineata, la scurt timp dupa ce te-ai trezit. Atunci esti odihnit si fizic si psihic iar "mintea" functioneaza mult mai bine.


Exerseaza, exerseaza si iar exerseaza!



Poti invata germana online, fara profesor cu ajutorul cartilor editate sau cu profesor in cadrul diverselor cursuri organizate. Indiferent ce modalitate alegi, dedica-te acestui scop si vei constata ca in scurt timp vei ajunge la nivelul pe care ti l-ai dorit.

Toate tehnicile prezentate in acest articol pe germana online te vor ajuta sa inveti mai repede si mai simplu limba germana. Dublate de un efort constant si dedicare, te vor ajuta cu siguranta sa ajungi la nivelul pe care ti-l doresti.

Sunt sigur ca nu am acoperit in aceste randuri toate trucurile pe care le poti aplica pentru a invata mai usor germana. Tocmai de aceea te invit sa ne impartasesti si noua din secretele pe care le aplici in cazul tau.
Scrie-ne mai jos ce anume a dat rezultate in cazul tau si ce ii sfatuiesti pe cei care doresc sa invete germana usor si rapid.


Pentru mai multe informaţii

 https://www.facebook.com/groups/Cursdelimbagermana/




Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen